PCX125

PCX125

Skuteri ynë më i shitur 125cc bëhet gjithmonë e  më i miri

PCX ka qenë gjithmonë i njohur për kursimin dhe prakticitetin e tij, por tani, me një pamje të re më sportive, është me të vërtetë më tërheqës. Ka më shumë hapësirë ​​nën-sedilje – të mjaftueshme për një helmet të plotë – ndërkohë që dritat e ndritshme të LED dhe ekranet e rinj LCD tregojnë  tregojnë parametrat e funksionimit. Rrotat më të lehta, me një rritje të përmasave të gomave për mbështetje më të madhe në tokë , kombinojnë në mënyrë të përsosur me një frenat e përparme  ABS  si edhe  udhëtime më të gjata , suspacioni nga pas për një udhëtim të qetë dhe të sigurt.

Nëse jeni të zënë dhe duhet të jeni diku shpejtë, PCX është gati. Nuk keni pse prisni për taksi të shtrenjtë, apo transportin publik të vonuar – vetëm shtyp butonin e nisjes dhe shkoni. Ky skuter i i shkathët dhe kompakt mund të çajë me lehtësi nëpër trafikun e qytetit, duke ju çuar aty ku doni të shkoni me stil dhe në kohë.

Së bashku me më shumë fuqi nga motori 125cc, transmisioni V-Matic është rishikuar për të zgjeruar gamën e raporteve të shpejtësisë. Ai jep një përshpejtim të butë kur jeni me shpejtësi të  ulët, dhe kaloni nga shpejtësi mesatare në më të lartë, merrni shtysë më të fortë; ideale për një shpejtësi parakalimi .

 

Zotërimi dhe kontrolli

PCX është ndërtuar mbi bazament të ri, të lehtë, të dyfishtë çeliku. Kjo i jep PCX një bazë  më  të shkurtër të rrotave, duke përmirësuar manovrueshmërinë. Ne kemi bërë një ndryshim të madh edhe në sustat e pasme. Tani, e ndërtuar susta për udhëtime më të gjata, susta me tre rrathë krahasuar me ato të mëparshmet me dy  rrathë ; ju përjetoni një udhëtim të këndshëm dhe të rehatshëm edhe mbi ato rrugë me gropa jashtë qytetit.

 
TË DHËNAT TEKNIKE

Motorri

Bore × Stroke (mm) 52.4 x 57.9mm
Carburation PGM-FI electronic fuel injection
Compression Ratio 0.4590277777777778
C02 Emissions 48
Engine Displacement (cc) 125cc
Engine Type (cm³) Single-cylinder, liquid cooled, SOHC 4-stroke 2-valve
Max. Power Output 9.0kW @ 8,500rpm
Max. Torque 11.8Nm @ 5,000rpm
Oil Capacity (Litres) 0.9 litres

Rrotat

Brakes Front 220mm hydraulic disc with combined 2 piston caliper with ABS
Brakes Rear 130mm drum
Suspension Front 31mm telescopic fork, 89mm axle travel
Suspension Rear Twin suspension aluminium swingarm, 84mm axle travel
Tyre Size Front 100/80-14M/C (48P)
Tyre Size Rear 120/70-14M/C (61P)
Wheels Front 14M/C x MT2.15, 8-spoke cast aluminium
Wheels Rear 14M/C x MT3.50, 8-spoke cast aluminium

Përmasat dhe Pesha

Battery Capacity (VAh) 12V/7AH (10H)
Caster Angle 27°
Dimensions (L×W×H) (mm) 1,923 x 745 x 1,107mm
Frame type Tubular steel duplex
Fuel Tank Capacity (Litres) 8.0 litres
Fuel Consumption 47.6km/litre (without Idling Stop) (WMTC mode)
Ground Clearance (mm) 137mm
Kerb Weight (kg) 130kg
Seat Height (mm) 764mm
Trail (mm) 86mm
Wheelbase (mm) 1,313mm

Transmisioni

Clutch Automatic, centrifugal, dry type
Final Drive 10.65
Transmission Type V-Matic

Instrumentet dhe Elementet elektrike

Headlights LED
Tail Light LED